5 redenen waarom een Nekmassage goed is voor jouw gezondheid

5 redenen waarom een Nekmassage goed is voor jouw gezondheid

 Een massage kan naast ontspanning ook andere voordelen hebben. In dit artikel beschrijven we 5 voordelen van een nekmassage op frequente basis om spierspanning te verminderen en ons dagelijkse stressniveau te verlagen.

Tijdens de dagelijkse activiteiten die wij uitvoeren belasten wij verschillende spieren. Activiteiten zoals schrijven, op je laptop werken, autorijden of op je telefoon kijken belasten je spieren en kunnen resulteren in een te hoge spierspanning. Bovengenoemde activiteiten zijn slechts het topje van de ijsberg, in feite gebruik je bij elke beweging die je maakt een bepaalde spiergroep. Daarom is het erg belangrijk om niet te lang in dezelfde houding te blijven zitten omdat je dan teveel druk uitoefent op één bepaalde spiergroep.

Een spiergroep die we vaak belasten is onze nek. Ga maar eens na, hoeveel uur per dag spendeer jij achter een computer of telefoon? Wanneer wij dit soort apparatuur gebruiken zijn we ons meestal niet heel erg bewust van de houding waarin onze nek verkeerd. Zo merk ik zelf dat ik af en toe nekpijn krijg als ik langdurig op mijn telefoon zit, meestal positioneer ik mijn hoofd in een neerwaartse hoek wat druk zet op mijn nekspieren. Gelukkig kan een nekmassage ons verlichting bieden. Een nekmassage kent vele voordelen waaronder het:

Herstel van zure spieren

Het masseren van verzuurde spieren stimuleert de bloedcirculatie waardoor er meer zuurstof in het lichaam komt. Dit helpt jouw spieren sneller herstellen en eventuele ontstekingen te verminderen. Bovendien komt er bij een massage endorfine vrij – een aminozuur dat werkt als de natuurlijke pijnstiller van het lichaam. Na een massage zal ook jouw flexibiliteit verbeteren omdat het opgehoopte melkzuur wordt verwijderd dat spierstijfheid veroorzaakt.

Een verbeterde circulatie van slagaders in de nekwervels

Er is een aantal slagaders in de nekwervels die bloed lever aan vitale, onderbewuste delen van de hersenen. Nekstijfheid veroorzaakt door bijvoorbeeld stress, overmatige computergebruik, hoofd- en nektrauma, of een slechte houding verminderen deze bloedstroom en veroorzaken vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, een slechte werking van het immuunsysteem en in sommige gevallen zelfs paniekaanvallen. Een nekmassage helpt die stijfheid te verlichten en de bovengenoemde problemen te voorkomen

Een verbetert humeur

Niet alleen jouw lichaam heeft baat bij massages, maar ook jouw humeur verbetert! Onderzoekers constateerden een toename van het serotonine- en dopaminegehalte bij deelnemers die op een frequente basis massagebehandelingen namen. Wanneer ons lichaam ontspannen is, is ons zenuwstelsel dat ook. We gaan rustiger ademen en onze hartslag verlaagt. Massages zijn een praktische manier om je lichaam weer in balans te brengen. Sommige bedrijven bieden hun werknemers regelmatige massagebehandelingen aan, omdat het de stress bij de werknemers vermindert en het de algemene werksfeer bevordert.

Een verbetert immuunsysteem

Wellicht is dit voordeel je niet onbekend aangezien we hier ook over hebben gehad in ons vorige blogartikel. Desondanks nog steeds een belangrijk voordeel van een nekmassage. Regelmatige massages verhogen namelijk de hoeveelheid witte bloedcellen in jouw lichaam, die essentieel zijn voor het bestrijden van zieken en infecties. Het activeert het lymfestelsel, dat verantwoordelijk is voor het filteren en verwijderen van schadelijke stoffen in het lichaam, waardoor jouw lichaam sterk en gezond wordt.

Een ontspannen gevoel

Een voor de hand liggend voordeel van een goede massage, maar toch erg belangrijk om te benadrukken. In een wereld waar steeds meer van ons verwacht wordt is het extra belangrijk om op regelmatige basis te ontspannen. Wij van Vitalus bieden verschillende massageapparaten aan die jou kunnen helpen met ontspannen. Zo is ons massageapparaat voor de Nek en Schouders voorzien van een ingebouwde warmtefunctie waardoor jouw bloedvaten verwijden. Een goede bloedsomloop kent vele gezondheidsvoordelen waaronder het verwijderen van afvalstoffen uit de spieren en organen. Wil je meer weten over ons product? Klik dan hier! Concluderend, een (nek)massage op dagelijkse basis kent vele gezondheidsvoordelen, zowel fysiek als mentaal. Nog niet helemaal overtuigd? Probeer ons Shiatsu Massagekussen Pro 30 dagen risicovrij!

Bronnen

o.a. Dr. Mosaraf Ali & Thomson Medicine

Terug naar blog